25/09 2019

Ontbijten op je bruiloft

Heb je weleens gedacht aan het ontbijt op je bruiloft? Waarschijnlijk niet. Je hebt al gehoord van de slapeloze nacht die je waarschijnlijk gaat hebben, de hele entourage die nodig is om je trouwjurk aan te trekken en make-up en haar te doen, de zenuwen waardoor je geen hap door je keel krijgt… toch is het ontbijt ook op je bruiloft de belangrijkste maaltijd van de dag! Vooral voor jullie als bruidspaar, want je zult je krachten nodig hebben!

Wedding breakfast

Een “wedding breakfast” wordt georganiseerd door de bruid en bruidegom op de dag van hun bruiloft. Het komt vaak voor in Engeland, Australië en Nieuw-Zeeland (niet zo gek natuurlijk, want die drie landen zijn nauw met elkaar verbonden). Heel vroeger was dit het moment waarop je het traditionele vasten voor de bruiloft verbrak, door na de ceremonie iets te eten en drinken. Tegenwoordig wordt het vaak ook gedaan als bezinningsmoment voor jullie aan de dag gaan beginnen.

Samen met gasten

Je kunt zo’n wedding breakfast op verschillende manieren invullen. Kies voor een intiem ontbijt met z’n tweetjes, nog even rust voor jullie worden overladen door familie en vrienden. Of maak er juist een uitgebreid ontbijt van, samen met je familie en vrienden. Vooral als je gasten van ver moeten komen of zelfs al in de buurt overnacht hebben is het fijn om samen aan het ontbijt te zitten. Zo hebben je belangrijkste gasten al even tijd gehad je te zien en spreken op deze bijzondere dag.

Schakel Mobile Street Food in

Wil je je bruiloft al laten cateren door Mobile Street Food, of wil je gewoon iets bijzonders maken van het ontbijt? Wij verzorgen niet alleen grote food trucks stands, maar ook intieme settings voor kleinere groepen. Ook hebben wij de perfecte food concepten voor je klaarstaan:

  1. Salad Bar: stel zelf de heerlijkste salades samen van dagverse ingrediënten, geserveerd met vers afgebakken brood met huisgemaakte tapenade en kruidenboter.
  2. Soup for You: niets is heerlijker dan de dag beginnen met een heerlijk warm soepje. Het is zowel licht als voedzaam, zodat je de dag met een prettig gevuld gevoel kan beginnen. Er worden seizoensgebonden producten van eigen bodem gebruikt.
  3. Juice & Sandwiches: ga voor een stevige bodem met onze gezonde, versgeperste sappen en rijkelijk belegde sandwiches. De lekkerste combinaties worden je aangeboden, zodat je het ontbijt nooit meer over wilt slaan.
  4. Bruschetta Bar: geef je bruiloftontbijt een Italiaans tintje, vooral perfect als je met een wat grotere groep bent. Zo kom je helemaal in de familiesferen! Kies tussen heerlijke toppings, Spaanse gedroogde worstsoorten, Mangalica vers van het mes, tapenades, salsa, hummus en meer.
  5. Yoghurt Bar: als er één manier is om te laten zien dat je in Nederland bent is het wel zuivel. “Yoghurt is always the answer!”. Mix & match zelf je bakje yoghurt met dagverse ingrediënten, en laat je ook verleiden door de styling: geserveerd vanaf een oud-Hollandse bakfiets met melkbussen.

Ga jij een wedding breakfast organiseren voor je bruiloft?

Follow us