05/06 2019

De zomer is in aantocht: Let's BBQ

Nog maar twee weken, en de zomer gaat officieel beginnen. Dat betekent lekker veel buiten zijn, naar festivals gaan én festivaleten. Dan denk je natuurlijk direct aan Mobile Street Food. En wat is er in de zomer nu beter dan een heerlijke barbecue? BBQ’en is meer dan alleen een lap vlees op een rooster gooien: het is een lifestyle.
 

Samen delen

Op onze Oklahoma Country Smoker kunnen wij een heleboel stukken vlees, vis en groente kwijt zodat niemand van je gasten lang zal hoeven wachten. Maar het mooie aan samen BBQ’en is toch wel de cultuur van het samen delen. Gewoonlijk worden er wisselende waren op de barbecue gelegd, zodat iedereen kan kiezen waar ze het liefst mee beginnen of eindigen. De vraag waar je het meeste zin in hebt levert bovendien goede gesprekken over eten op. Zo is samen BBQ’en een gezellige, sociale aangelegenheid waarbij onderling veel gepraat, geruild en gedeeld wordt.
 

Vlees, vis of groente?

De BBQ wordt allang niet meer gedomineerd door grote lappen vlees met een (licht) verkoolde smaak. Er worden heerlijke culinaire creaties gebraden, en ook het aanbod is flink uitgebreid. Wat denk je van een lekkere zalmmoot in plaats van vlees? Ook worden er steeds meer groenten op de BBQ gelegd, zodat ook de vegetariërs heerlijk kunnen genieten van een gezellige dag in de tuin. Als je ook nog eens op de biologische herkomst van je vlees, vis en groente let, ben je net zo bewust bezig als wij. Grillen met geweten is niet voor niets in opkomst.
 

Marinades en sauzen

Het grote voordeel aan BBQ is dat je vaak zoveel meer met je producten doet. Voor een prachtig stukje vlees op je bord worden al snel de lekkerste marinades bereid. Over nacht laten staan in de koelkast, en je vlees kan bijna niet meer mis gaan. Ook wordt er veel sneller met kruiden gewerkt voor een heerlijke krokante zalm of een pittige groente. Het achter elkaar in plaats van gelijktijdig eten zorgt ervoor dat elk stukje vlees, vis of groente op zichzelf moet kunnen staan. Daar wordt dus veel meer moeite in gestoken, en het maakt van elke hap een sensatie. En met zoveel zelf gemaakte marinades kunnen de sauzen en garneringen natuurlijk niet achter blijven.
 

Het voordeel van Mobile Street Food BBQ:

  • Zelf geen enkele zorg: alles wordt voor je geregeld
  • Meer dan genoeg heerlijkheden voor de alleseters, vegetariërs én visliefhebbers
  • Huisgemaakte marinades en al uren langzaam voorgegaard vlees voor een malse smaak
  • Zelfgemaakte sauzen, salades en garneringen
  • Smaakcombinaties om van te watertanden
  • Geserveerd in een festivalsetting vanuit foodtrucks of aan lange tafels
  • Voeg ook andere foodtrucks toe
     
Meer informatie over BBQ, BBQ Bites of de verschillende foodtrucks van Mobile Street Food? Vraag ook een offerte aan.

Follow us