03/07 2019

Checklist evenement organiseren

Wil je een evenement organiseren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rij. Zo heb je wat meer overzicht, en kun je er een echt succes van maken!
 

Het doel

Met welke reden organiseer je het evenement? Is het een bedrijfsfeest voor je medewerkers om te ontladen en verbinden, of wil je vaste klanten uitnodigen en vooral gaan netwerken? En als je een bruiloft, verjaardag of jubileum organiseert, is het handig om in thema’s te denken.

Een thema zorgt ervoor dat je gedachten op één lijn blijven, en je je niet laat afleiden door allerlei andere leuke dingen, die bij nader inzien niet echt passen bij het feest / de persoon.

Datum, tijd en locatie

De datum, tijd en locatie zijn de basics voor elk evenement! Zorg dat je dit ruim van tevoren vast legt, zodat je goed uitkomt met je organisatie. Hoe eerder van tevoren, hoe meer kans dat je favoriete locatie, cateraar én gasten allemaal kunnen op de datum.

Verstuur de uitnodigingen dan ook zéker niet te laat, want dan lopen de meeste agenda’s alweer vol. Kies voor een uitnodiging die past bij je evenement, zodat mensen in één oogopslag enthousiast zijn.
 

Budget

Het is het minst leuke gedeelte van een evenement organiseren, omdat je jezelf nu ineens aan banden moet gaan leggen. Maar je kunt een goed budget ook zien als een kans!

Het is een sport om al jouw wensen binnen zelfopgelegde obstakels te houden, en alternatieven te verzinnen die weleens veel leuker kunnen zijn. Bovendien zorgt het budget ervoor dat je straks niets weg hoeft te strepen omdat het allemaal veel te duur is geworden.

De catering

Dáár hoef je in elk geval niet al te lang over na te denken. Mobile Street Food, natuurlijk! Bij ons kun je terecht voor elk budget, elk thema en elk food concept.

Wil je een festivalsfeer met food trucks en een aantal losse concepten zoals een Donut Wall, poffertjestent of Smore’s Bar? Wil je uitgebreid Italiaans tafelen met familie en vrienden, of een enorme BBQ organiseren? Wij cateren voor vleesliefhebbers, visfanaten en vegetarische foodies, zodat er voor al je gasten meer dan genoeg te kiezen valt. Ga voor één concept of combineer meerdere: wij maken offertes op maat.
 

De aankleding

Er zijn heel veel leuke dingen te verzinnen, en als je even geen inspiratie hebt kun je altijd op Pinterest kijken. Of je de styling nu liever uit handen geeft of met DIY aan de slag gaat, één tip kunnen we meegeven. Hou het thema stevig voor ogen! Je aankleding moet natuurlijk wel tot in de puntjes verzorgd zijn, en passen bij het evenement.

Met deze event basics kom je alvast een heel eind! En heb je wel al een algemeen idee, maar weet je nog niet precies hoe je het wilt gaan invullen? Wij gaan graag met je in gesprek om een thema en plan van aanpak te bepalen.
 

Neem contact met ons op

Follow us