22/12 2017

Blog - Foodtrucks

Foodtrucks op je evenement

Een hele grote kans dat je ze wel kent. Die busjes waar ze eten uit serveren. Ze zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Je ziet ze steeds vaker; op festivals, beurzen, opendagen, jubilea, maar ook op bruiloften kom je ze steeds meer tegen.Festival bruiloft

Hoe leuk is het om een ongedwongen, gezellige festival sfeer te creëren op je bruiloft en je gasten te laten genieten van allerlei verschillende hapjes en gerechtjes die zij zelf kunnen halen bij een schattig busje of een gave stand. Een paar houten picknicktafels erbij, prikverlichting ophangen, leuke wegwijsbordjes neerzetten en jouw festival bruiloft kan van start gaan!


     

 

Zoveel soorten

Als je bij Google Afbeeldingen zoekt op ‘Foodtruck’ krijg je al snel een overzicht van heel veel verschillende foodtrucks. Het liefst zou je ze allemaal wel in willen huren! Maar je moet streng zijn voor jezelf: drie foodtrucks is vaak al meer dan genoeg! Al ligt dit natuurlijk ook aan het aantal gasten dat je uit gaat nodigen. Maar de meest lastige vraag: welke foodtrucks kies je dan?

Allereerst is het handig om te bedenken op welk moment van de dag je de foodtrucks in wilt gaan zetten. Wil je een lunch, een diner of misschien wel verschillende snacks in de avond? Wij hebben een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet.


Op z'n Italiaans

Is het thema van jouw bruiloft of evenement ‘Italië’ of ben je gewoon een hele grote pizza-fan? Dan is het hartstikke leuk om pizzapuntjes aan je gasten te serveren. De pizza’s worden vers bereid met verschillende toppings en afgebakken in een authentieke Italiaanse pizzaoven. Pizza Iberico, pizza al tonno, pizza spinata Romana, pizza pollo picante, pizza Margherita, noem maar op! Uiteraard kun je er ook voor kiezen om deze te laten serveren vanuit een foodtruck.

Hetzelfde geldt voor pasta. Verschillende soorten pasta en saus geserveerd in leuke bakjes vanuit een gave foodtruck; sluit helemaal aan op het Italiaanse thema!

Je kunt er ook voor kiezen om je gasten een Italiaans voorgerechtje aan te bieden of een klein hapje tijdens de borrel. In dit geval is het een leuk idee om een bruschetta bar of foodtruck neer te zetten. Hier kunnen de gasten dan verschillende soorten kaas, worst, crostini’s en smeerseltjes komen halen.


   


Vanaf de BBQ


Vanaf de BBQ kunnen ook heel veel lekkere gerechten worden geserveerd. Een mooie Oklahoma Smoker geeft een stoer tintje aan je bruiloft of evenement. Zet hier een vintage foodtruck naast en het plaatje is compleet. Bij een barbecue denken mensen al snel aan schransen, worsten en hamburgers, maar dit kan ook anders! USA Bavette steak, Brisket (borststuk), lichtpittig tandoori gekruide kippendijen, 100% Schotse Angus beefburger, warm gerookte zeebaars, gebakken rosevalaardappeltjes; luxe gerechten zo van de barbecue.  

Maar je hebt ook stoere happen van de barbecue voor in de avond of als voorgerecht. Denk aan een ribbetje, chicken wings, Berkshire worstje, mini puntzakje rosevalaardappeltjes, noem maar op.     

 

Onze Foodtrucks
 

Wij hebben verschillende rollende keukenitems in ons assortiment; Oklahoma smokers, Italiaanse pizzaovens, originele veldkeuken, houtskoolgrillen, maar we hebben ook een aantal Foodtrucks die je bij ons in kunt huren:


  

                               The Beertruck                                                                                                      Foodtruckhuren


   

                             Originele vintage bakfiets uit 1972                                        Originele Mercedes-Benz leger ambulace uit 1986                                       Piaggio
  

 

Follow us