24/11 2017

Winterbruiloft - Tips en ideeën

Knisperende vuurkorven, gezellige prikverlichting, warme kleedjes, een prachtige heldere sterrenhemel en muziek; Trouwen in de winter is helemaal zo gek nog niet!

Barbecue Catering op je decemberbruiloft

In dit plaatje zal je niet zo snel een BBQ diner plaatsen… Daarom zal deze eerste blog van Mobile Street Food gaan over BBQ catering op je decemberbruiloft.

Het winterse weer

Veel mensen trouwen graag in de zomer en ook de Festival Bruiloft blijft populair, maar dit kan ook in de winter! Wij als mobiele cateraar zijn dan ook erg enthousiast over de decemberbruiloften. Ook dit jaar staan er weer een aantal op de planning. Het weer moet natuurlijk wel een beetje meezitten, want de Nederlandse winters staan niet echt bekend om hun mooie weer. Gelukkig is voor alles een oplossing. Een mooie stretchtent, een mand warme kleedjes of leuke paraplu’s kunnen wonderen doen. En in dit soort kleine details kun je uiteraard ook al je creativiteit kwijt.

Hier een paar leuke ideeën:

 

               

 

         

Winter bbq op jouw bruiloft

Een winterse barbecue verschilt niet heel erg veel van een zomerse barbecue. Het is in ieder geval belangrijk dat de gerechten die geserveerd worden van goede kwaliteit en lekker zijn. Een aantal razend populaire items bij ons zijn de USA Bavette steak van de grill met tijm, rozemarijn en knoflook, de warm gerookte zeebaars met vanille dragon olie en onze gebakken rosevalaardappeltjes met Provençaalse kruiden en knoflook uit de reuzenpan.

Je kunt het uiteraard zo gek maken als je zelf wilt. Binnen ons BBQ concept bieden we drie verschillende arrangementen aan. Deze kun je eventueel zelf uitbreiden met vlees-, vis- of vegetarische items.

Met onze gave XXL Oklahoma Smoker maken wij het gezellige plaatje van de decemberbruiloft helemaal af.
 Shared Dining

Bij BBQ catering denk je al snel aan een buffet en in een rijtje wachten op je eten. Deze gedachte kun je snel laten varen, want het kan ook heel anders! Op je bruiloft kun je kiezen voor het Shared Dining concept. Hierbij kunnen de gasten gezellig aan tafel blijven zitten en worden de BBQ items uitgeserveerd op stoere schalen en houten planken. Ideaal voor een Barbecue in de winter!

Dessert en meer

Als je je decemberbruiloft helemaal compleet wilt maken, kun je het BBQ diner afsluiten met een aantal winterse dessertjes. Denk bijvoorbeeld aan S’mores; een Amerikaans recept met marshmallows, biscuits, chocolade en karamelsaus. Wat ook leuk is, is een Hot Chocolate kraampje, waar mensen hun eigen warme chocolademelk kunnen versieren of uiteraard de stokjes met marshmallow die je gasten zelf boven een kampvuurtje kunnen bakken.
 

          
 


  


We hopen dat je een aantal leuke ideetjes hebt opgedaan!
Tot bij ons volgende blog.

Groetjes,

Team MSF

Follow us