24/04 2019

10 x food trucks op je evenement


Food trucks zijn niet meer weg te denken uit ons culinaire landschap. Het concept is vanuit Amerika komen aanwaaien, waar het al in de jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog opdook. Het was toen uiteraard nog niet wat het nu is. Pas op het moment dat top chefs en sterrenkoks de overstap maakten naar food trucks, werd street food een echt fenomeen.
 

Ook in Nederland duiken ze steeds meer op. Niet alleen op straat, maar vooral ook tijdens evenementen en partijen. Het geeft je feest de sfeer van een buitenfestival, het verbroederende van samen eten, en het hippe van een boho-chique uitstraling. Wie wil er nu niet zo’n fotogenieke (retro) food truck hebben staan? Het zorgt direct voor sfeer, en dan hebben we het nog niet eens over het heerlijke eten!

Maar bij welk soort evenementen wordt een food truck nu ingehuurd? Dat zijn er veel meer dan je denkt, van bedrijfsaangelegenheden tot privéfeesten. We zetten er hier maar liefst 10 op een rij.
 

10x food trucks op je evenement
Food trucks voor

bedrijfsfeesten


Openingsfeest

Ben je net een eigen bedrijf gestart? Dan wil je vast een hele goede én blijvende indruk maken op je potentiële klanten. Nodig iedereen uit om het openen van jouw bedrijf te vieren, en voeg daar zo’n originele food truck aan toe.

Productlancering

Brengt jouw bedrijf een langverwacht product op de markt waarmee jullie hoge ogen gaan gooien? Dan wil je dat zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn om het woord te verspreiden. Met een food truck geef je direct aan hoe hip en modern je bent, en weet jouw doelgroep dat je hen begrijpt.

Congres / seminar

Organiseert jouw bedrijf een congres of seminar? Dan heb je te maken met een grote groep mensen die allemaal tegelijkertijd op dezelfde plaats moeten zijn. Met twee of drie verschillende food trucks heeft iedereen snel een heerlijk hapje eten in handen. Ze hebben bovendien de vrijheid om elkaar op te zoeken en verder te discussiëren over die interessante lezing.

Personeelsfeest

Natuurlijk ga jij je medewerkers heerlijk belonen voor al dat harde werken dat ze afgelopen jaar hebben gedaan. Door een food truck toe te voegen aan je bedrijfsborrel geef je je personeel helemaal het gevoel dat ze bijzonder zijn.

Open dag

Veel bedrijven organiseren jaarlijks een open dag, waarop ze grote aantallen belangstellenden verwachten. Om deze groepen een beetje op te splitsen is het heel slim om food trucks neer te zetten. Zo beslissen ze zelf wanneer ze een hapje willen eten, en het heerlijke aanbod zorgt zeker voor een goede indruk.
 

10x food trucks op je evenementFood trucks voor privéfeesten


Bruiloft

Natuurlijk prijkt de bruiloft bovenaan de lijst van food truck evenementen: hét feest waarop je een grote groep mensen mag verwachten. De informele sfeer van food trucks is perfect voor bruidsparen die graag een gezellige bruiloft met heerlijk eten en tevreden gasten willen hebben. Veel leuker dan een buffet!

Verjaardag

Of je nu 18 jaar oud wordt of 50, sommige verjaardagen zijn gewoon reden voor een groot feest. En die wil je extra speciaal aankleden. Voor jou geen party tent of biertap, maar een heus food truck festival! Dat wordt een verjaardag om nooit te vergeten.

Familiereünie / familiefeest

Families wonen niet altijd samen in dezelfde straat, en dat maakt een reünie een grootse gebeurtenis. Het ene moment val je je tante in de armen die je al jaren niet meer hebt gezien, en het andere moment vertel je je achterneefje hoe het leven was zonder mobiele telefoon. Tussendoor moet er natuurlijk ook gegeten worden, en dan zorgt een food truck voor extra gezelligheid.

Geslaagd

Heeft iemand een diploma gehaald? Dat moet gevierd worden! Zo’n grote mijlpaal in het leven haal je niet vaak (als we het zwem- en veterstrikdiploma even niet meetellen). Je hebt al grote indruk gemaakt op familie en vrienden, en met een food truck erbij is die vliegende start in het leven helemaal gegarandeerd.

Babyshower

Babyshowers worden steeds populairder in Nederland, net als gender reveal party’s. Aanstaande ouders willen deze nieuwe levensfase graag met hun familie en vrienden samen inluiden. Laat je baby vast kennis maken met het goede leven door de catering te laten verzorgen via een food truck.
 

Dat waren ze alle 10, en dat zijn nog niet eens alle feesten of evenementen die we kunnen bedenken. Zo zie je maar: Mobile Street Food is perfect voor elke gelegenheid, van groot tot klein. Bekijk onze food concepten en Food Book 2019, en begin meteen met plannen!
 

10x food trucks op je evenement

Follow us